Eenvoudige groentetaart

    Eenvoudige groentetaart

    7keer bewaard
    1uur5min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt deze vegetarische groentetaart met heel veel verschillende groenten maken, bijvoorbeeld prei, venkel, broccoli, bleekselderij, sperziebonen, en ui. Kies en combineer naar wens. In totaal heb je ong. 600 gr groenten nodig.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 hartige taart

    • 7 blaadjes bladerdeeg (diepvries)
    • 600 gr mix van stevige groenten, klein gesneden
    • 150 gr geraspte kaas
    • 3 eieren
    • zout en peper, naar smaak
    • 125 ml crème fraîche
    • 100 ml Bulgaarse yoghurt (of kwark)
    • 1/2 theelepel kerrie of chilipoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 200-225°C.
    2. Bekleed een ingevette vorm met ontdooid bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
    3. Meng de gesneden groenten met zout, peper, en de geraspte kaas. Doe in de bakvorm.
    4. Klop de eieren los met crème fraîche, de yoghurt, en kerriepoeder (of chilipoeder). Schenk dit mengsel over de groenten in de bakvorm. Leg er deeg overheen en vouw de randen naar binnen.
    5. Zet 45 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren