Hartige taart met ui en brie

    Hartige taart met ui en brie

    14keer bewaard
    1uur5min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een hele lekkere quiche (hartige taart) met uien, spek, brie en cashewnoten. De bodem is gemaakt van bladerdeeg.

    Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • boter, om in te bakken
    • 500 gr uien, in dunne ringen
    • 100 gr spekreepjes
    • 4 eieren
    • 200 gr slagroom
    • zout en peper, naar smaak
    • handvol cashewnoten
    • 200 gr brie, in plakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Vet een taartvorm in en bestrooi licht met bloem. Bekleed de bodem en rand van de vorm vervolgens met de plakjes bladerdeeg. Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Verhit wat boter in een koekenpan en bak hierin de uienringen tot ze zacht worden. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak het spek in dezelfde koekenpan knapperig. Laat ook dit uitlekken op keukenpapier.
    4. Mix de eieren met de slagroom en voeg flink wat peper en een beetje zout toe.
    5. Bedek de voorgebakken taartbodem met de gebakken uienringen, de spekjes en de cashewnoten. Giet het ei-roommengsel eroverheen en bedek dan met plakjes brie.
    6. Bak de taart nog eens 35 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    DorienMathijssen
    0

    Heerlijk............. - 17 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren