Kaassoezen

    Kaassoezen

    1keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze kaassoezen op een bedje van ruccola. Je kunt deze kaassoezen als hapjes serveren of als voorgerecht in combinatie met de salade.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 90 gr boter, gesmolten
    • 200 ml water
    • 150 gr zelfrijzend bakmeel
    • 3 eieren
    • 100 gr gruyere kaas, geraspt
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel grove mosterd, of naar smaak
    • 1 eetlepel citroensap
    • peper en zout, naar smaak
    • 100 gr ruccola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Vet een bakplaat in met olie of boter. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Smelt de boter met 200 ml water samen in een steelpan op laag vuur. Voeg het bakmeel toe. Roer een paar minuten goed door.
    3. Giet het mengsel over in een beslagkom en voeg één voor één de eieren toe. Klop stevig door en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de geraspte kaas toe.
    4. Schep het beslag in een spuitzak of maak met een lepel ong. 12 balletjes van het mengsel.
    5. Bak ong. 25 minuten in de voorverwarmde oven.
    6. Meng in een kommetje de olijfolie samen met de mosterd, citroensap, en peper en zout. Dit is de dressing voor de salade. Meng pas net voor het serveren de dressing door de sla, anders wordt de sla slap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren