Kaastaart met kwarkdeeg

    Kaastaart met kwarkdeeg

    3keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Er zitten twee speciale ingrediënten in deze kaastaart. De korst is heel bijzonder door de kwark, en de vulling door de komijnekaas die ik heb gebruikt.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kaastaart

    • Deeg
    • 200 gr gezeefde bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 15 gr koude boter
    • 1 ei
    • 100 gr kwark
    • Vulling
    • 300 gr komijnekaas
    • 4 eieren
    • 125ml zure room
    • scheutje witte wijn, naar smaak
    • peper en zout, naar smaak
    • chilipoeder, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en boter samen. Voeg het ei en de kwark toe en kneed tot een soepel deeg. Rol het uit een met bloem bestoven aanrecht en bekleed vervolgens een ingevette springvorm ermee. Zet de vorm in de koelkast.
    3. Rasp de komijnekaas. Klop de eieren samen met de zure room, witte wijn, peper, zout, chilipoeder en de geraspte kaas.
    4. Haal de vorm uit de koelkast en schenk de vulling in de bakvorm. Bak voor ong. 40 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren