Stoofpot van karbonade en champignons

    Stoofpot van karbonade en champignons

    5keer bewaard
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze karbonades in rode wijnsaus met boontjes en aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 schouderkarbonades
    • olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, in plakjes
    • 2 rode uien, in dunne plakjes
    • 250 gr gemengde champignons (of kastanje), in plakjes gesneden
    • 4 takjes tijm
    • 150 ml paddenstoelenbouillon (van tablet)
    • 150 ml rode wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Kruid de karbonades met zout en peper en bak daarna in 5 minuten bruin in de olijfolie.
    2. Voeg knoflook, ui, en champignons toe aan de pan, en bak mee met de karbonades, ong. 4 minuten. Roer regelmatig door de pan. Leg de tijm erbij en schenk de bouillon in de pan. Verwarm de wijn even apart in een pannetje en giet er daarna ook bij.
    3. Doe de deksel op de pan en stoof het gerecht in 45-50 minuten gaar op zacht vuur. Keer de karbonades wel af en toe om tijdens het garen. Laat de saus nog even inkoken alvorens het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren