Hawaiiaanse Zuurkool

    Hawaiiaanse Zuurkool

    9keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik houd niet zo van zure zuurkool (als ik het zelf maak) maar met ananas, spek en rozijnen vind ik het best lekker.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 3/4 kilo zuurkool
    • 1 ananas, in stukjes gesneden (of 2-3 kleine blikjes ananas)
    • 2 keer een handvol rozijnen (80 g)
    • 12 reepjes ontbijtspek of bacon, even uitgebakken
    • 1 kilo aardappelen, geschild, grote in stukken gesneden
    • water om de aardappelen in te koken
    • 1/4 liter melk
    • vers gemalen peper
    • vers geraspte nootmuskaat
    • een klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bak het spek even uit in een grote braadpan, breek de reepjes in vier of vijf stukjes; giet het spekvet af en veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.
    2. Spoel de zuurkool desgewenst af, om het minder zuur te maken, en zet het met aanhangend water op in de braadpan van het spek, op heel laag vuur.
    3. Snijd de ananas in de lengte in vieren, snijd het harde midden weg en verwijder de schil; snijd dan het vruchtvlees in middelgrote stukjes (of gebruik ananas uit blik.)
    4. Leg de bacon, de rozijnen en de ananas over de zuurkool, en laat het goed warm worden, roer er af en toe in.
    5. Schil de aardappelen, snijd grote aardappelen in een paar stukken, breng ze met wat water aan de kook en laat ze 17 minuten koken.
    6. Warm de melk op, stamp de aardappelen en voeg de melk toe met het klontje boter, wat peper en nootmuskaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Marco
    van
    1

    Iets anders. Het is wel wat werk om een verse ananas schoon te maken en te snijden, maar het is echt een stuk lekkerder dan uit blik. - 07 okt 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren