Aardbeien in witte wijn

    Aardbeien in witte wijn

    12keer bewaard
    10min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Dien deze verrukkelijk aardbeien alleen op, of schep ze over een merengue of sponscake en maak af met een toefje slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500g verse aardbeien, ontkroond en in vieren
    • 150g basterdsuiker, of naar smaak
    • 1/2 fles witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Doe de aardbeien in een kom. Bestrooi ze met suiker en giet dan de wijn erover.
    2. Dek ze af en zet 2 tot 3 uur in de koelkast.
    3. Laat de aardbeien 15-20 minuten op kamertemperatuur komen voordat je ze opdient.
    4. Schep de aardbeien in 6 dessertkommen en verdeel de resterende wijn erover.
    5. Garneer, indien gewenst, met een toefje slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren