Doperwtjessoep met kip en blokjes kaas

    Doperwtjessoep met kip en blokjes kaas

    1keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kippensoep met doperwtjes en blokjes jong belegen kaas. Prima maaltijdsoepje. Serveer met stokbrood en kruidenboter.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 hele kip
    • 1,5 liter water
    • 1 ui, in vieren gesneden
    • handjevol peterselie
    • 1 laurierblaadje
    • 5 peperkorrels
    • 250 gr gare doperwtjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 250 gr jong belegen kaas, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Kook de doperwtjes gaar in een pan met water, en laat daarna uitlekken.
    2. Vul een soeppan met 1,5 liter water, en voeg de kip, de ui, de peterselie, het laurierblaadje, en de peperkorrels toe. Laat 1 uur trekken. Verwijder de gare kip, en ontbeen de kip. Snij het kippenvlees in stukjes
    3. Zeef de bouillon en voeg daarna het kippenvlees, de gaargekookte doperwtjes en de peterselie toe. Roer af en toe. Laat goed warm worden. Breng op smaak met zout en peper. Doe de blokjes kaas in de soepkommen en giet vervolgens de hete soep erover. De kaas zal in de soepkom smelten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren