Koffiebroodjes uit de broodbakmachine

    Koffiebroodjes uit de broodbakmachine

    3keer bewaard
    4uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met dit recept maak je mbv de broodbakmachine 9 geglazuurde koffiebroodjes met rozijnen. Lekker voor bij de koffie, maar ja...dat zegt de naam al!

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • Deeg
    • 230 ml melk
    • 50 gr suiker
    • 200 gr boter, in blokjes
    • 500 gr bloem
    • 2 snufjes zout
    • 30 gr verse gist
    • De vulling
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 125 gr amandelpoeder
    • 125 gr poedersuiker
    • 40 gr bloem
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 1 theelepel citroenrasp
    • 60 gr rozijnen, in water geweekt
    • Glazuur
    • 175 gr poedersuiker
    • 25 gr water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur30min rijzen  ›  Klaar in:4uur10min 

      Het deeg:

    1. Giet de melk, 50 gr boter en suiker onderin de broodbakmachine en strooi de bloem en zout eroverheen. Maak een kuiltje in de bloem en strooi de gist erin. Zet de broodbakmachine op de deegstand.
    2. Rol het deeg daarna uit op een met bloem bestoven werkblad. Rol het uitgerolde deeg op in plasticfolie en leg 45 minuten in de vriezer.
    3. Smelt de rest van de boter. Deel het uitgerolde deeg denkbeeldig in in drie delen, en smeer 2 delen in met de boter. Vouw het deeg daarna in drieën, begin met het onbeboterde deel. Rol het deeg uit tot 1 cm dik, vouw nu de zijkanten naar binnen, en vouw weer dubbel. Rol het op in bakpapier, en zet weer 45 minuten in de koelkast.
    4. Rol het deeg uit tot 1,5 cm dik op een met bloem bestoven werkblad. Vouw het weer in drieën dubbel, wikkel weer in bakpapier en zet weer 45 minuten in de koelkast.
    5. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot 2 cm dik. Snij in een nette rechthoek.
    6. De vulling:

    7. Meng 125 gr boter samen met het amandelpoeder, de poedersuiker, de eieren (losgeklopt), bloem en citroenrasp. Meng het tot een smeerbare pasta. Smeer deze amandelpasta uit over het deeg, en verdeel de rozijnen erover. Rol dan het deeg op (vanaf de lange kant), bestuif het met een beetje bloem, en snij in 9 plakken. Laat de koeken 1,5 uur rijzen onder een theedoek.
    8. Verwarm de oven voor op 220°C.
    9. Bestrijk de koeken met een beetje melk en bak ze 15-18 minuten af in de voorverwarmde oven.
    10. Het glazuur:

    11. Kook het water en meng er 175 gr van de poedersuiker door. Meng tot een glad glazuur. Smeer het glazuur uit over de koffiekoeken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren