Konijn met pruimen

    Konijn met pruimen

    3keer bewaard
    1uur20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker recept om tijdens de kerstdagen te bereiden. De konijn met pruimen wordt met aardappelpuree en witlof geserveerd. Een heel kerstdiner in één recept.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 stukken konijn
    • 30 gr boter
    • 2 uien, grof gesneden
    • 1 teentje knoflook, grof gesneden
    • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel tijm
    • 1 laurierblaadje
    • 500 ml kippenbouillon (bijv. van tablet)
    • 375 ml (1 flesje) frambozenbier
    • 250 gr gedroogde pruimen
    • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild
    • 7 stronken witlof, zonder bittere kern
    • 100 ml (halfvolle) slagroom
    • peper en zout, naar smaak
    • nootmuskaat, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Kruid de konijn met zout en peper. Smelt 15 gr boter in een grote braadpan, en bak de konijn aan alle kanten goudbruin.
    2. Voeg ui, knoflook, suiker, tijm, en het laurierblad toe, en bak een paar minuten mee.
    3. Giet de kippenbouillon in de pan. Roer, en giet daarna 3/4 van het flesje frambozenbier erbij. Laat 1 uur zachtjes stoven. Na 50 minuten voeg je de pruimen toe, maar die worden eerst 30 minuten in de rest van het bier gemarineerd in een kommetje.
    4. Zet de aardappels op en maak aardappelpuree van de aardappelen door ze eerst ong 25 min te koken en ze daarna te pureren met wat zout.
    5. Snij de witlof in reepjes van ong. 1 cm (verwijder de harde kern). Bak de witlof in 15 gr boter ong. 5 minuten in een koekenpan. Haal de pan van het vuur en giet de room erbij. Meng de witof in roomsaus door de aardappelpuree en breng op smaak met zout, peper, en nootmuskaat. Serveer de aardappelpuree naast de konijn met pruimen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren