Witlof ovenschotel met kwark

    In deze ovenschotel zit witlof, courgette en ham. Een romig sausje van kaas, ei, en kwark maakt dit een heelijk hoofdgerecht.

    Chefje

    Antwerpen, België
    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 courgettes, in plakjes
    • 3 stronken witlof, in stukjes gesneden (zonder harde kern)
    • 300 gr hamblokjes
    • bieslook, naar smaak
    • zout en peper, naar smaak
    • 150 gr geraspte kaas
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 50 ml melk
    • 200 ml kwark

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Bak de plakjes courgette even aan in een koekenpan met een beetje boter. Voeg de witlof, ham, en bieslook toe en bak een maar minuten mee. Kruid met zout en peper.
    3. Vet een ovenschaal in met boter en schenk de inhoud van de pan in de ovenschaal. Strooi de kaas erover.
    4. Klop de eieren los samen met de melk en de kwark. Verdeel dit mengsel over de kaas in de ovenschotel.
    5. Zet 25 minuten in de voorverwamde oven.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties