Ossenstaartragout

    Ossenstaartragout

    1keer bewaard
    3uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ossenstaartragout met bleekselderij kun je goed serveren met gekookte aardappelen. Ook lekker in een pasteitje.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 ml runderbouillon
    • 1 kilo ossenstaart, in stukken
    • 2 uien, in vieren
    • 1 teentje knoflook
    • 5 peperkorrels
    • 2 laurierblaadjes
    • 15-20 gr boter
    • 500 gr bleekselderij, in stukken van 3 cm
    • 35 gr bloem
    • 1 eetlepels zilveruitjes, in stukjes (of meer naar smaak)
    • 1 eetlepels kappertjes, of meer naar smaak
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Zet de bouillon op met de ossenstaart, uien, hele knoflook, peperkorrels en laurier. Laat dit 2,5 uur zachtjes koken.
    2. Haal het vlees van de botten en zeef het kookvocht. Houd 1/2 liter kookvocht apart om de ragout te maken.
    3. Doe een klontje boter in een koekenpan en smoor de selderij zachtjes in 20 minuten gaar. Voeg de bloem toe, roer, en voeg dan geleidelijk een halve liter kookvocht toe.
    4. Kook het vocht in en voeg het vlees, de zilveruitjes, kappertjes, zout en peper toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren