Ossenstaartragout

Ossenstaartragout met bleekselderij kun je goed serveren met gekookte aardappelen. Ook lekker in een pasteitje.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 750 ml runderbouillon
  • 1 kilo ossenstaart, in stukken
  • 2 uien, in vieren
  • 1 teentje knoflook
  • 5 peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 15-20 gr boter
  • 500 gr bleekselderij, in stukken van 3 cm
  • 35 gr bloem
  • 1 eetlepels zilveruitjes, in stukjes (of meer naar smaak)
  • 1 eetlepels kappertjes, of meer naar smaak
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 2uur30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:3uur15min 

  1. Zet de bouillon op met de ossenstaart, uien, hele knoflook, peperkorrels en laurier. Laat dit 2,5 uur zachtjes koken.
  2. Haal het vlees van de botten en zeef het kookvocht. Houd 1/2 liter kookvocht apart om de ragout te maken.
  3. Doe een klontje boter in een koekenpan en smoor de selderij zachtjes in 20 minuten gaar. Voeg de bloem toe, roer, en voeg dan geleidelijk een halve liter kookvocht toe.
  4. Kook het vocht in en voeg het vlees, de zilveruitjes, kappertjes, zout en peper toe.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Ragout
Ragout (13)
Rund
Rund (912)
Vlees
Vlees (3276)