Pasta met geroosterde paprika's en ham
1 / 1 Foto van:  
Blader

Pasta met geroosterde paprika's en ham

Het maakt niet uit welke pasta je kiest voor dit gerecht. Meestal heb ik tagliatelle of penne pasta in huis. De geroosterde paprika's geven een heerlijke mediterrane twist aan dit gerecht.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 400 gr pasta
  • gekookte ham, in blokjes
  • 4 rode paprika's
  • 1 pak (500 gr) passata tomatensaus
  • 50 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt (optioneel)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

  1. Verhit de paprika's in de oven op 225°C tot ze donker (zwart) zijn, ong. 15 minuten. Stop de gegrilde paprika's 10 minuten in een plastic zak, en pel ze daarna.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de gegrilde paprika's in blokjes.
  3. Meng de gare pasta met de in blokjes gesneden paprika's, blokjes ham en de tomatensaus. Verwarm goed. Bestrooi eventueel nog met Parmezaanse kaas.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties