Volkoren muffins met aardbeien en bananen

    Volkoren muffins met aardbeien en bananen

    7keer bewaard
    35min


    498 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept maakt gebruik van diepvries aardbeien zodat je deze muffins iedere tijd van het jaar kan maken, maar je kunt uiteraard ook prima verse aardbeien gebruiken. De appelmoes maakt de muffins extra sappig.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eieren
    • 100g appelmoes
    • 4 eetl plantaardige olie
    • 175g donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theel vanille extract
    • 3 bananen, geprakt
    • 225g volkorenmeel
    • 1 theel baksoda
    • 1 eetl gemalen kaneel
    • 225g verse of diepvries aardbeien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom de eieren, appelmoes, olie, bruine suiker, vanille en bananen kloppen. Meng de bloem, baksoda en kaneel door elkaar en roer dit door het bananenmengsel tot het beslag een beetje vochtig is. Schep de aardbeien erdoor tot ze goed verdeeld zijn over het beslag en schep het vervolgens in de muffinvormpjes.
    3. Bak de muffins gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant terugveert als er licht op gedrukt wordt. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze uit de bakvorm haalt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren