Varkensvlees gevuld met pruimen

    Varkensvlees gevuld met pruimen

    Voeg toe aan favorieten!
    1dag2uur


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een populair en feestelijk gerecht. Een varkensfilet wordt dun ingesneden, maar niet helemaal door, en dan gevuld met pruimen en knoflook. Dan wordt het vlees bedekt met een mengsel van mosterd en mayonaise en alles wordt in folie gewikkeld en gebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg varkenslende of varkensschouder
    • 15 pruimen
    • 3 tenen knoflook
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel peper
    • 3 eetlepels mosterd
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eetlepel mayonaise

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Extra tijd: 1dag marineren  ›  Klaar in:1dag2uur 

    1. Snijd het varkensvlees in de breedte in plakken, maar niet helemaal door, zodat et eruit ziet als de bladzijden uit een boek. De "bladzijden" moeten ongeveer 1,5 cm dik zijn.
    2. Giet kokend water over de pruimen om ze te verzachten en haal de pitten eruit. Snijd de pruimen en meng met de geperste knoflook. Voeg de tijm, zout en peper toe. Meng in een andere kom de mosterd en de mayonaise en het zout. Voeg 1 eetlepel van dit mengsel toe aan het pruimenmengsel.
    3. Verdeel het pruimenmengsel gelijkmatig tussen de stukken varkensvlees.
    4. Bedek alle zijden van het vlees met het mosterd-mengsel. Wikkel strak in folie en laat minstens 4 uur of maximaal 2 dagen in de koelkast marineren. Rooster jet vlees dan 30 minuten in de oven op 200 graden C. Na de 30 minuten open je de folie, draai je het vlees om en rooster je nogmaals 1 uur. (In totaal dus anderhalf uur in de oven). Draai na 30 minuten nogmaals om.
    5. Als er sappen over zijn kun je hier een mooie jus mee maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren