Russische appeltaart

    Russische appeltaart

    3keer bewaard
    1uur50min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een populair Russisch recept. Een zoetzure roomvulling wordt over de appels gegoten. Bestrooi de appels met kaneel, als je wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Deeg
    • 250 gr bloem
    • 100 gr zure room
    • 150 gr gesmolten boter
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • Vulling
    • 1 kg groene zure appels (Granny Smith)
    • 1 ei
    • 200 gr zure room
    • 200 gr suiker
    • 2 eetlepels bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Meng voor het deeg de bloem, zure room, gesmolten boter, baksoda en zout samen.
    2. Voor de zure roomvulling klop je het ei en voeg je de 200 gr zure room, 2 eetlepels bloem en 1 kopje suiker toe.
    3. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in dunne schijfjes.
    4. Maak een laag van de appels op het deeg, dat je met je handen in een taartvorm hebt aangeduwd. Het deeg wordt zo zacht en niet plakkerig dat je dit het beste met je handen kunt doen. Giet de zureroomvulling erbovenop en bak 50 minuten. De vulling wordt steviger zodra de taart gaat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren