Laagjestaart met noten, rozijnen en maanzaad

    Laagjestaart met noten, rozijnen en maanzaad

    1keer bewaard
    1dag2uur


    18 personen hebben dit gemaakt

    Ik houd normaal gesproken niet zo van gebak, maar voor deze taart maak ik graag een uitzondering. Hij is zo heerlijk, dat dit de enige taart is die ik ooit bak.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor het cakebeslag
    • 3 eieren
    • 300 gr suiker
    • 190 gr bloem
    • 350 ml zure room
    • 1,5 theelepel baksoda
    • Vulling voor de verschillende lagen
    • 55 gr gehakte walnoten
    • 55 gr rozijnen
    • 70 gr maandzaadjes
    • Voor het glazuur
    • 420 ml gecondenseerde melk met suiker
    • 200 gr boter, op kamertemperatuur
    • extra
    • boter en bloem om de bakvorm mee te bedekken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1dag in de koelkast  ›  Klaar in:1dag2uur40min 

    1. Meng de suiker samen met de eieren. Voeg dan zure room en bloem toe. Meng goed. Voeg op het laatste de baksoda toe, meng weer goed.
    2. Verdeel het beslag in drie gelijke delen. Roer de noten door 1 deel beslag, de rozijnen door het tweede deel en maanzaad door het derde deel. Het mengsel zal op dik pannenkoekenbeslag lijken.
    3. Giet elk soort beslag in een ronde cakevorm, die is ingevet en bestrooid met wat bloem.
    4. Bak ze 20-30 minuten. Test met een spiesje of de cake gaar is, het spiesje moet schoon zijn, de cake zacht en een beetje plakkerig aan de bovenkant..
    5. Haal ze uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen in de vormen. Haal ze dan voorzichtig uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.
    6. Prak de zachte boter in een kom en meng er langzaam de gecondenseerde melk door terwijl je roert met een vork of spatel. Gebruik liever geen elektrische mixer.
    7. Leg de lagen cake op elkaar en besmeer ze met het glazuur aan beide kanten. Versier dan de taart zoals je wilt.
    8. Je kunt de taart direct eten of voor de beste resultaten nog even laten staan zodat het glazuur lekker opgenomen wordt door de cake.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren