Georgische stoofschotel met kip

    Georgische stoofschotel met kip

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Kip wordt gebakken met tomaten, paprika en kruiden. Khmeli-suneli is een traditionele Georgische kruidenmix. Net zoals curry-kruiden kan deze mix steeds andere ingrediënten bevatten, maar meestal bevat hij koriander, dille, basilicum, laurierblad, marjolein, fenegriek, peterselie, safraan, zwarte peper, selderij, tijm, hysop, munt en chilipeper.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kip
    • 3-4 rode paprika's, in reepjes
    • 3 tomaten
    • 125 ml droge witte wijn
    • 3 uien, gesneden
    • 2 eetlepels boter
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel khmeli-suneli (traditionele kruidenmix)
    • 1 bosje verse koriander
    • 1 bosje basilicum
    • 5 tenen knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Snijd de kip in stukken en bak ze bruin. Voeg de paprikareepjes toe aan de kip en bak bruin.
    2. Giet kokend water over de tomaten en haal de schil eraf. Snijd in kleine blokjes. Voeg toe aan de kip. En voeg dan de wijn toe. Roerbak het geheel 30 minuten.
    3. Roerbak ondertussen de ui goudbruin in de boter. Leg de kip op de ui. Meng goed en voeg zout en peper toe, laat 10 minuten roerbakken.
    4. Voeg dan de khmeli-suneli, koriander, basilicum en knoflook toe. Roerbak nog 5 minuten en het gerecht is klaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren