Russische zuurkool

    Russische zuurkool

    Voeg toe aan favorieten!
    6dagen1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept om zelf zuurkool te maken. Deze kool is klaar binnen een week, maar zal dan snel opraken!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 3 liter

    • 2 kg gesneden witte kool
    • 2-3 middelgrote wortels
    • 1 liter gekookt water, afgekoeld (koud)
    • 2 eetlepels zout
    • 2-3 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 6dagen pekelen  ›  Klaar in:6dagen1uur 

    1. Snijd de kool en wortels en leg ze in lagen in een grote soeppan. Om de pekel te maken los je het zout in het water op. bedek de kool met de koude pekel. Laat 3 dagen op een warme plek staan, prik iedere dag helemaal door de kool heen, met het handvat van een houten lepel, zodat de lucht eruit kan.
    2. Na 3 dagen giet je wat van de pekel af en los er de suiker in op. Giet weer terug op de kool. Laat nog eens 2-3 dagen staan, terwijl je er weer dagelijks in prikt. Lepel de kool in potten en bewaar in de koelkast. Je kunt karwijzaadjes of veenbessen toevoegen als je wilt. Om te serveren roer je er wat olijfolie en gesneden ui door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren