De beste kruisbessenjam

    De beste kruisbessenjam

    Voeg toe aan favorieten!
    8uur30min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Mijn favoriete kruisbessenjam recept.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 500 gr kruisbessen
    • 800 gr suiker
    • 10 kersenblaadjes
    • 250 ml water
    • 1 citroen, uitgeperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 8uur rusten  ›  Klaar in:8uur30min 

    1. Neem de enigszins groene kruisbessen. Spoel ze af en prik er op meerdere plekken met een naald in.
    2. Om de siroop te maken combineer je de suiker en het water en breng het aan de kook. Voeg de bessen toe en de kersenblaadjes, laat 5 minuten sudderen. Haal de blaadjes er weer uit. Zet het vuur uit. Laat de bessen een hele nacht in de siroop staan.
    3. Zet de jam vervolgens weer op hoog vuur. Voeg het citroensap toe en laat 15 minuten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren