Russische ricotta-oliebollen

    Russische ricotta-oliebollen

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Trakteer je kinderen eens op een mini-oliebollen feestje. Tvorog (Russische Hüttenkäse) wordt voor dit recept gebruikt. Maar ricotta is ook goed. De oliebollen/donuts zullen er gladder uitzien als je ze met ricotta maakt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr ricotta
    • 2 eieren
    • 125 gr bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 eetlepel suiker
    • vanille extract (optioneel)
    • olie om te frituren
    • poedersuiker om mee te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng alle ingrediënten. Maak er een deeg van. Het deeg wordt plakkerig.
    2. Rol ze in balletjes met een diameter van 3 cm. Je kunt dit het beste doen met natte handen, zodat ze niet blijven plakken. Of je kunt het deeg met twee lepels in de olie laten vallen. Ze zullen niet heel mooi rond worden, maar wel net zo lekker smaken.
    3. Verwarm de olie tot 190 graden C in een grote stevige pan of frituurpan. Bak de olieballen in 2 minuten goudbruin. Controleer of ze gaar zijn en pas eventueel de baktijd aan. Laat ze uitlekken op keukenrol en bestrooi met poedersuiker.

    Advies:

    De olie moet goed heet zijn (190 graden C), maar mag niet aanbranden. Je kunt de olie testen door een houten lepel in de olie te dompelen en als er luchtbelletjes langs de randen ontstaan is de olie klaar.

    Advies:

    Als je de oliebollen heel glad wilt, moet je de kaas door een zeef halen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren