Russische soep van restjes

    Russische soep van restjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een Russische soep waar je alle soorten restjes vlees in kunt gebruiken.: ham, worst, salami, pastrami of hot dogs. Hoe meer variatie, hoe smaakvoller. Je hebt ook olijven of kappertjes en citroen nodig.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 gr vers vlees (rund of kip), in blokjes
    • 1 witte ui
    • 1 grote ui
    • 6 middelgrote aardappels
    • 1 kleine kool
    • 1 eetlepel zout
    • 1/2 paprika
    • 4 worsten
    • 200 gr gerookt vlees, naar keus
    • 100 gr tomatenpuree
    • 2 laurierbladeren
    • 6-7 zwarte peperkorrels
    • verse of gedroogde kruiden, zoals dille en peterselie
    • 120 gr groene of zwarte olijven
    • 1/3 citroen
    • zure room om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Spoel het verse vlees af onder de kraan en leg het in een grote soeppan gevuld met water en zet de pan op hoog vuur.
    2. Terwijl je wacht tot het water kookt, pel/schil je de ui, wortel (en rasp hem), aardappels (en snijd ze in blokjes), snijd de kool, paprika (in ringen en halve ringen), en spoel de kruiden af.
    3. Haal het schuim van de bouillon, voeg de hele ui en zout toe. Voeg dan alle groenten toe, behalve de paprika. Laat 20 minuten sudderen.
    4. Voeg dan de paprika, gesneden worst en het gerookte vlees in blokjes toe. Voeg de tomatenpuree toe, de laurierbladeren en peperkorrels. Laat 15 minuten sudderen.
    5. In de laatste 5 minuten voeg je groene of zwarte olijven naar smaak toe, de kruiden en de dun gesneden citroen. Zet de deksel op de pan, zet het vuur uit en laat nog eens 15 minuten staan.
    6. Om te serveren voeg je zure room en verse kruiden toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren