Russische pannenkoeken van karnemelk

    Russische pannenkoeken van karnemelk

    4keer bewaard
    1uur5min


    67 personen hebben dit gemaakt

    Met dit recept maak je heerlijke luchtige pannenkoeken. Ik bak ze zonder deksel op middelhoog vuur, en ze worden gaar van binnen en goudbruin van buiten. Ik gebruik een koekenpan met zware bodem. Als je een lichtere Tefal pan hebt moet je wellicht het vuur wat lager zetten en de deksel op de pan zetten.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 ei
    • 1/2 liter karnemelk
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 theelepel zout
    • 350 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 20min rusten  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Klop het ei lichtjes, voeg de karnemelk toe en meng. Voeg dan de suiker, zout en bloem toe. En helemaal op het laatste de baksoda. Meng goed en laat 15-20 minuten staan.
    2. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep met een eetlepel het beslag in de pan (ze moeten ongeveer 7 cm in diameter zijn). Bak ze aan beide zijden. Zorg ervoor dat de pannenkoeken in ongeveer 3 mm olie worden gebakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    EricaS
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 04 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren