Varkenshaas met appeljus

    Varkenshaas met appeljus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    De zoet-zure smaak van de jus voegt een unieke smaak toe aan het varkensvlees. Het vlees wordt eerst aangebraden in een koekenpan en dan verder geroosterd in de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 1 theelepel gemalen karwijzaadjes of korianderzaadjes
    • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 500 gr varkenshaas
    • 3 eetlepels olie om in te bakken
    • 2-3 preien of uien
    • 2 groene zure appels
    • 2 rode of gele appels
    • 1 theelepel bloem
    • 1 eetlepel water
    • 3/4 kopje appelsap
    • 2 eetlepels room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Meng het zout, peper, karwijzaadjes en knoflook. Wrijf het vlees in met het kruidenmengsel en bak bruin in een koekenpan met olie.
    3. Leg het vlees in een braadslee en leg in de oven. Rooster 30 minuten (de interne temperatuur moet 70 graden C zijn). Laat het vlees 10 minuten staan, voordat je het gaat snijden.
    4. Terwijl het vlees in de oven staat, maak je de jus. Voeg wat olie toe aan de koekenpan waarin je het vlees hebt gebakken en voeg de prei (of ui in halve ringen) toe, de dun gesneden appels en zout en peper naar smaak. Roerbak 5 minuten, terwijl je constant roert, tot het mengsel lichtbruin wordt. Leg het mengsel in een aparte kom.
    5. De roux voor de jus wordt apart gemaakt. Meng het water en de bloem. Doe het appelsap in de koekenpan en breng aan de kook. Voeg het water-bloem mengsel toe en roer 1 minuut met een garde. Haal van het vuur en voeg de room toe. Giet dit over de appels en roer voorzichtig.
    6. Snijd het varkensvlees in plakjes, serveer met een bijgerecht (aardappels, rijst of pasta) en giet de appeljus erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren