Aardbeien en rabarber custard taart

    Aardbeien en rabarber custard taart

    4keer bewaard
    1uur15min


    96 personen hebben dit gemaakt

    Verse aardbeien en rabarber worden gemengd met custard en in een taartbodem gegoten. Hier overheen gaat nog een tweede laag deeg waarna de taart in de oven tot een perfecte gouden kleur wordt afgebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 300g basterdsuiker
    • 4 eetl bloem
    • 3/4 theel nootmuskaat
    • 3 eieren, geklutst
    • 500g rabarber, gehakt
    • 500g verse aardbeien, ontkroond en gehalveerd
    • genoeg kortsdeeg voor 2 deeglagen van iets meer dan 23cm
    • wit van 1 ei, licht opgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200C / gasstand 6. Rol de eerste laag kortsdeeg uit en bekleed hiermee een 23cm taartvorm.
    2. Meng de suiker, bloem en nootmuskaat in een grote kom. Roer de eieren erdoor. Roer de rabarber er goed doorheen en vervolgens de aardbeien. Giet het mengsel in de taartvorm.
    3. Rol een tweede laag deeg uit en bedek hiermee de taart. Knijp randen samen en snij het overtollige deeg weg. Snij een paar gleuven in de bovenkant zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk bovenlaag met wat eiwit.
    4. Bak 50 tot 60 min in de voorverwarmde oven, of tot rabarber gaar is en het deeg een mooi gouden kleur heeft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lynn
    van
    2

    Deze rabarbertaart was heerlijk en vrij eenvoudig te maken. Het is wel veel vulling, ik heb er twee iets kleinere taartvormen mee kunnen vullen! - 27 mei 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren