Pavlova met soja-mangoyogurt en rood fruit
1 / 1 Foto van:  EatCookLove
Blader

Pavlova met soja-mangoyogurt en rood fruit

Een smaakvol lactose-vrij dessert, schuimtaart met vers fruit en sojayoghurt.

EatCookLove Zuid-Holland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 4 eiwitten
  • 120 gram suiker (fijne witte basterd)
  • 1 mango
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 150 ml soja yoghurt
  • Rood fruit

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    Pavlova

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Neem 4 eiwitten (zorg voor een schone vetvrije kom en écht geen stukken eigeel in de kom want dan kun je het niet mooi opkloppen). Klop vervolgens de eiwitten op met de mixer tot het een stevig wit schuim is geworden.
  3. Voeg vervolgens de suiker in delen toe en blijf de eiwitten doorkloppen tot er een lobbige glanzende massa ontstaat.
  4. Verdeel vervolgens de eiwitmassa in een ronde vorm op bakpapier op een bakplaat en plaats in de oven. Zet op het moment dat je het in de oven plaatst de oven op 130°C. Laat de Pavlova circa 5 kwartier staan en doe de oven tussendoor niet open.
  5. Laat de Pavlova helemaal afkoelen; buiten de oven en van de bakplaat af.
  6. Vulling

  7. Schil vervolgens een mango en snij die in kleinere stukjes. Mix/pureer deze mango en meng dit samen met het sap van één citroen en ongeveer 150 ml soya yoghurt door elkaar.
  8. Verdeel dit Soja yoghurt Mango mengsel over de Pavlova en verdeel er aan het einde rood fruit (frambozen, bessen) overheen. Smullen maar!

Tip

Kijk voor meer recepten op www.eatcooklove.nl

Bekijk dit op mijn blog

Mijn eigen blog

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties