Varkensschnitzel

    Varkensschnitzel

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Om dit gerecht te maken gebruik ik heel dun gesneden varkensvlees, maar het kan ook met dun gesneden kalkoen. Maak het vlees plat met een vleeshamer, dompel in het ei-mengsel en dan in de paneermeel. Bak ze bruin in een koekenpan.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 kg mager varkensvlees
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 2 eieren
    • 1 kopje paneermeel
    • plantaardige olie om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Snijd het vlees in 1 cm dunne plakjes.
    2. Sla het vlees plat aan beide zijden, totdat je plakjes van 1/2 cm heb. Bedek het vlees met wat plasticfolie voordat je het plat slaat.
    3. Meng het ei met het zout en de peper. Klop los met een vork.
    4. Leg het vlees, de kom met het ei-mengsel en de kom met het paneermeel dicht naast elkaar. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    5. Dompel het vlees in het ei-mengsel en bedek dan beide zijden met de paneermeel. Leg ze in de koekenpan en bak ze bruin in 3 minuten, draai ze om en bak ze nogmaals 3 minuten. Ik zet geen deksel op de pan, zodat ze lekker krokant worden.

    Tip

    Je kunt ook dunne (ongepaneerde) varkensfilets of varkensschnitzels kopen, dan hoef je ze niet zelf te snijden.

    Tip

    Ik gebruik meestal paneermeel met wat kruiden naar smaak (1/2 theelepel gedroogde basilicum, oregano, peterselie). Maar in plaats van paneermeel kun je ook bloem, of zelfs gemalen crackers gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren