Mini pavlova taartjes

    Mini pavlova taartjes

    3keer bewaard
    1uur20min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Dit dessert is uitgevonden door een Australische banketbakker voor de beroemde Russische ballerina tour door Australië. Deze taartjes bleken zo heerlijk dat ze direct beroemd werden over de hele wereld.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 5 eiwitten
    • 250 gr + 50 gr suiker
    • 250 ml slagroom
    • klein bakje aardbeien, in plakjes of stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 110 graden C.
    2. Scheid de eiwitten van de dooiers, pas op dat de dooiers niet in het eiwit-mengsel komt. De kom en het bestek moet zeer schoon en droog zijn, anders zullen de eiwitten niet opstijven. De eiwitten moeten op kamertemperatuur zijn.
    3. Klop de eiwitten met een beetje zout op lage snelheid totdat het mengsel op schuim lijkt. Voeg nu de suiker toe. De verhouding is 50 gr suiker voor een eiwit uit een ei van gemiddelde grootte. Voeg de suiker geleidelijk per 50 gram toe en blijf kloppen tot het volledig is opgelost (10 minuten).
    4. Bedek een bakplaat met vetvrij papier. Schep het mengsel voorzichtig op de bakplaat in de vormpjes van tutu's (rondjes met een klein kuiltje in het midden).
    5. Zet ze in de voorverwarmde oven en laat ze een uur drogen. Zet de oven uit, maar laat de meringues in de oven staan totdat ze volledig zijn afgekoeld.
    6. Terwijl de meringues bakken, klop je de slagroom met de resterende suiker.
    7. Vul de afgekoelde meringues met de slagroom en de gesneden aardbeien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren