Tiramisu dessert

    Tiramisu dessert

    1keer bewaard
    2uur20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt redetwisten of dit een cake of een dessert is, maar zodra je hem eet, maakt dat niet meer uit. Zoals de Italianen zeggen kan dit gerecht vertaald worden met: "maak me blij", en daarmee is alles gezegd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eieren
    • snufje zout
    • 250 gr mascarpone
    • 100 gr suiker
    • 150 ml koude espresso
    • 200 gr lange vingers
    • een paar eetlepels cacaopoeder
    • 50 gr geraspte chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de eiwitten met een beetje zout.
    2. Klop de dooiers met de suiker en zodra het mengsel luchtig wordt voeg je de mascarpone toe.
    3. Meng de eiwitten met het dooier-mengsel, voeg de geraspte chocolade toe.
    4. Om de tiramisu samen te stellen dompel je elke lange vinger in de koffie, leg ze in een schaal en maak er een gelijkmatige laag van. Verspreid dan de helft van het mousse-mengsel erop en besprenkel met cacao.
    5. Voor de volgende laag herhaal je de lange vingers gedompeld in koffie, gevolgd door de mousse. Strooi er weer cacao over. Zet een paar uur in de koelkast, zodat het kan afkoelen en alle vloeistof kan absorberen.

    Advies:

    Als je biscuitdeeg/cake gebruikt in plaats van lange vingers, zal de tiramisu meer op een cake lijken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren