Pompoen in gembersaus

    Pompoen in gembersaus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Het is heerlijk dat elk seizoen zijn eigen smaak heeft en in de herfst is dat pompoen. Je proeft gewoon de oogsttijd en de warmte van de herfstzon.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1/2 kleine pompoen
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, dun gesneden
    • 1 sinaasappel
    • 1-2 cm gemberwortel, geschild en geplet
    • 1 eetlepel honing
    • 2 eetlepels sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Het langste gedeelte van dit recept is het roosteren van de pompoen. Was eerst de pompoen, snijd door de helft en verwijder de zaden. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en zet in de oven. Bak een uur tot de pompoen zacht is.
    3. Schil de pompoen wanneer hij gaar is. Dan is het makkelijker. Snijd de pompoen in blokjes.
    4. Roerbak ondertussen de ui en voeg de gesneden en schoongemaakte sinaasappel toe.
    5. Voeg dan de pompoen en gember toe aan de ui.
    6. Voeg de honing toe en meng, maar maak de pompoenstukjes niet kapot. Ze zijn erg breekbaar.
    7. Voeg de sojasaus toe, breng aan de kook en haal van het vuur.
    8. Serveer met rijst, bulgur of couscous.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren