Cheesecake met dulce de leche

    Cheesecake met dulce de leche

    2keer bewaard
    1dag1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Cheesecake is altijd populair bij zowel kinderen als volwassenen. Dit is een klassiek recept, maar toch uniek door de toevoeging van dulce de leche

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr volkoren koekjes
    • 50 gr boter, gesmolten
    • 480 gr Philadelphia roomkaas
    • 200 gr suiker
    • 235 ml zure room
    • 1 citroen, schil geraspt
    • 1 theelepel vanille extract
    • 4 eieren
    • 210 ml dulce de leche of gecondenseerde melk met suiker (zie voetnoot)
    • 100 gr walnoten, ter decoratie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1dag afkoelen  ›  Klaar in:1dag1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine, voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
    3. Schep het mengsel in een springvorm en maak het plat. Gebruik hiervoor de bodem van een glas.
    4. Meng de roomkaas (op kamertemperatuur) en suiker.
    5. Voeg de zure room toe en meng goed.
    6. Voeg de geraspte citroenschil, de vanille en de eieren een voor een toe. Klop niet te hard, want je wilt er niet te veel lucht in krijgen, dan krijg je een gespleten bovenkant.
    7. Giet het mengsel in de springvorm en bak 1 uur in de voorverwarmde oven. Doe de ovendeur niet open tijdens het bakken.
    8. Zodra het uur om is, zet je de oven uit en laat je de taart rusten en afkoelen. Wanneer de taart afgekoeld is, bedek je hem met de dulce de leche en decoreer met de noten.

    Dulce de leche

    Je kunt dulce de leche meestal wel kopen in de grotere supermarkten of delicatessewinkels. Wil je het zelf maken? Je kunt een blikje gecondenseerde gezoete melk 90 minuten koken in een pan met ruim water (blikje nog dicht, en helemaal onder het water). Een veiligere methode is om de gecondenseerde melk in een ovenschaal te schenken, afdekken met aluminiumfolie, deze schaal in een groter bakblik te zetten die gevuld is met water en dit geheel ongeveer 75-90 minuten in de oven op 225 graden C te laten koken.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren