Zelfgemaakte kokostruffels

    Zelfgemaakte kokostruffels

    1keer bewaard
    2uur35min


    Maak dit als eerste!

    Deze chocolade bonbon smelt in je mond. Ook lekker om cadeau te geven.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 60 truffels

    • 300 gr pure chocolade
    • 2 eierdooiers
    • 120 gr boter
    • 50 ml Amaretto
    • 120 ml slagroom
    • 100 gr ongezoete geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Smelt de chocolade. Je kunt dit het beste au-bain-marie doen. Roer goed om klontjes te vermijden. In het begin zullen er veel klontjes inzitten, maar je eindigt uiteindelijk met een gladde, glanzende consistentie.
    2. Klop de eierdooiers.
    3. Haal de chocolade van het vuur en voeg de zachte boter toe. Meng goed. Voeg de Amaretto toe.
    4. Voeg de eierdooiers toe en zet een paar minuten op laag vuur. Roer voortdurend terwijl het mengsel indikt.
    5. Zet de chocolade een paar uur in de koelkast.
    6. Lepel er met een theelepel balletjes uit en rol ze door de kokos.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren