Pasta met salami en artisjok

    Pasta met salami en artisjok

    2keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijke mediterrane pasta met zongedroogde tomaten en olijven, die binnen 20 minuten op tafel staat.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr pasta
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 200 gr salami, in plakken, in reepjes gesneden
    • 1 blik (400 gr) artisjokken, uitgelekt en in stukken gesneden
    • 4 zongedroogde tomaatjes uit blik, in reepjes
    • 2 theelepels verse munt of dragon
    • 100 gr olijven, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Fruit de ui samen met de knoflook in een koekenpan met de olie glazig en goudbruin. Voeg de in reepjes gesneden salami toe, en bak mee tot knapperig.
    3. Voeg de stukken artisjok toe samen met de zongedroogde tomaten. Voeg de verse kruiden en olijven toe, en laat het geheel even zachtjes sudderen, terwijl je af en toe roert, ong. 3-5 minuten.
    4. Serveer de saus samen met de pasta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren