Rillettes van makreel

    Rillette is een rustieke patè van in dit geval makreel, citroen en radijs-room. Een feestelijk voorgerecht.

    Chefje

    Antwerpen, België
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bosje radijs, de helft fijngesneden en de rest in plakjes gesneden
    • 200 gr zure room of crème fraîche
    • zout en peper naar smaak
    • 1 gerookte makreel, schoongemaakt en in stukjes
    • 1 sjalot, gesnipperd
    • 1 citroen, de helft uitgeperst en de rest in plakjes
    • 2 eetlepels grof gehakte verse bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng de fijngesneden radijsjes door de zure room (of crème fraîche) en breng op smaak met zout en peper.
    2. Besprenkel de makreel met een 1/2 uitgeperste citroen. Meng de makreel daarna ook met het fijngesneden sjalotje. Vul 4 kommetjes (of glazen) met het makreelmengsel, en schep het roommengsel erover. Garneer met een plakje citroen, en wat verse bieslook. Serveer samen met de overgebleven plakjes radijs en stokbrood.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties