Rillettes van makreel
1 / 1 Foto van:  
Blader

Rillettes van makreel

Rillette is een rustieke patè van in dit geval makreel, citroen en radijs-room. Een feestelijk voorgerecht.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 bosje radijs, de helft fijngesneden en de rest in plakjes gesneden
  • 200 gr zure room of crème fraîche
  • zout en peper naar smaak
  • 1 gerookte makreel, schoongemaakt en in stukjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 citroen, de helft uitgeperst en de rest in plakjes
  • 2 eetlepels grof gehakte verse bieslook

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

  1. Meng de fijngesneden radijsjes door de zure room (of crème fraîche) en breng op smaak met zout en peper.
  2. Besprenkel de makreel met een 1/2 uitgeperste citroen. Meng de makreel daarna ook met het fijngesneden sjalotje. Vul 4 kommetjes (of glazen) met het makreelmengsel, en schep het roommengsel erover. Garneer met een plakje citroen, en wat verse bieslook. Serveer samen met de overgebleven plakjes radijs en stokbrood.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties