Inloggen Aanmelden

Rillettes van makreel

Rillette is een rustieke patè van in dit geval makreel, citroen en radijs-room. Een feestelijk voorgerecht.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 1 bosje radijs, de helft fijngesneden en de rest in plakjes gesneden
  • 200 gr zure room of crème fraîche
  • zout en peper naar smaak
  • 1 gerookte makreel, schoongemaakt en in stukjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 citroen, de helft uitgeperst en de rest in plakjes
  • 2 eetlepels grof gehakte verse bieslook

Bereidingswijze
Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

  1. Meng de fijngesneden radijsjes door de zure room (of crème fraîche) en breng op smaak met zout en peper.
  2. Besprenkel de makreel met een 1/2 uitgeperste citroen. Meng de makreel daarna ook met het fijngesneden sjalotje. Vul 4 kommetjes (of glazen) met het makreelmengsel, en schep het roommengsel erover. Garneer met een plakje citroen, en wat verse bieslook. Serveer samen met de overgebleven plakjes radijs en stokbrood.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties