Romige risotto met verse munt

    Romige risotto met verse munt

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De combinatie van munt, room en wijn smaakt prima in deze lekkere risotto. Je zou nog wat champignons kunnen toevoegen, maar deze risotto is al erg lekker van zichzelf.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr risottorijst
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel boter
    • 125 ml slagroom
    • 400 ml kippenbouillon (kan van tablet)
    • 200 ml droge witte wijn
    • zout en peper, naar smaak
    • handje verse munt, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan en roerbak de risottorijst tot de korrels glazig zijn, ong. 2 minuten.
    2. Verwarm de kippenbouillon. Giet de warme kippenbouillon, witte wijn, en slagroom in een kom, en schenk dit mengsel beetje bij beetje bij de risotto. Roer steeds zachtjes door de rijst. Doe dit tot al het vocht is opgenomen door de rijst, ong. 20 minuten.
    3. Breng de risotto op smaak met zout, peper, en verse munt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren