Romige pasta met courgette, varkenshaas en salie
1 / 1 Foto van:  
Blader

Romige pasta met courgette, varkenshaas en salie

In de kantlijn van dit recept in mijn receptenschrift staat één heel groot uitroepteken en dat is niet voor niks! Dit is een heerlijk romig pastagerecht met courgette en varkenshaas met salie.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Porties: 2 

  • Varkenshaas
  • 1 varkenshaas (van 250 gr), in plakken van 2-3 cm dik
  • zout en peper naar smaak
  • kaneel
  • 30 gr boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml rosé wijn
  • 6 blaadjes salie, in reepjes
  • Pasta
  • 300 gr pasta, naar keuze
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in plakjes
  • 250 gr champignons, in stukjes
  • 25 gr boter
  • zout en peper
  • basilicum
  • 125 ml slagroom
  • 150 gr roomkaas

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

  1. Zet alvast een pan met water op om zo de pasta in te koken. Begin met het bereiden van de varkenshaas door ze in dikke plakken van 2-3 cm te snijden. Kruid ze met zout, peper en kaneel.
  2. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. De varkenshaas:

  4. Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de varkenshaas in ong. 2-3 minuten rondom bruin. Schenk de wijn er voorzichtig bij en voeg de salie toe. Laat 3 minuten sudderen op laag vuur. Zet de varkenshaas apart.
  5. De pasta met courgette:

  6. Bak in een andere koekenpan de ui in de boter glazig. Voeg de plakjes champignon er na ong. 3 minuten bij. Voeg na ong. 2 minuten de courgette toe. Laat 10 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
  7. Voeg de roomkaas en slagroom toe, roer goed, en breng op smaak met zout, peper, en verse of gedroogde basilicum. Roer de pasta door de roomsaus. Verwarm. Serveer de pasta met de varkenshaas ernaast.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties