Schelvis uit de oven

    Schelvis uit de oven

    3keer bewaard
    40min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Een schelvisje uit de oven met verse kruiden serveer ik graag met fusilli pasta en een komkommersalade.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 stukken schelvis, schoongemaakt
    • peper en zout, naar smaak
    • 2 tomaten, in blokjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • tijm en oregano, naar smaak
    • 50 ml witte wijn
    • 50 ml visfond
    • verse basilicum, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Bak de ui in een koekenpan glazig.
    3. Bestrooi de vis met peper en zout, en leg in een ingevette ovenschaal.
    4. Meng de in blokjes gesneden tomaten met de ui, een beetje tijm, oregano, peper en zout. Verdeel dit mengsel over de vis in de ovenschaal. Giet vervolgens de wijn en visfond erover.
    5. Besprenkel de vis ten slotte met een beetje olie, en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
    6. Strooi vlak voor het serveren een beetje fijngehakte basilicum over het gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren