Schol

    Schol

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gebakken schol met champignons voor 4 personen. Lekker met gebakken aardappelen en sla.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 schollen
    • 2 eetlepels citroensap
    • zout en peper, naar smaak
    • 3 eetlepels bloem
    • 150 gr spekjes
    • 100 gr champignons
    • 1 citroen, in plakjes
    • handje peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Wrijf de schollen in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem.
    2. Bak de spekjes uit in een koekenpan, haal de spekjes uit de pan, maar bak de schol in het achtergebleven bakvet ong. 7 minuten per kant. Leg de schol daarna op een schaal.
    3. Bak de champignons in hetzelfde bakvet, ong. 3 minuten. Voeg de spekjes toe. Verdeel het spekjes-champignonmengsel over de schol op het bord. Leg plakjes citroen rondom de vis en strooi er peterselie over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren