Soupe au pistou

    Soupe au pistou

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Provençaalse groentesoep met pistou. Pistou is de Provençaalse variant van pesto. Veel plezier met het recept voor deze witte bonensoep!

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr sperziebonen, in stukjes
    • 250 gr aardappelen, in blokjes
    • 4 tomaten, in stukjes
    • 2-4 bouillonblokjes, naar smaak (groente)
    • 100 gr witte bonen uit een pot, afgespoeld
    • 3 teentjes knoflook, apart te verwerken
    • verse basilicum, naar smaak
    • verse tijm, naar smaak
    • 1,5 - 2 eetlepels olijfolie
    • geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Zet een pan met ong. 2 liter water op, en kook de sperziebonen, aardappelen, tomaten, 2 hele teentjes knoflook, en de bouillonblokjes tot de groenten gaar zijn, ong. 20-25 minuten.
    2. Spoel de witte bonen af onder koud water, en voeg de witte bonen bij de soep.
    3. Maak de pistou door 1 teen knoflook te mengen met tijm, basilicum en olijfolie. Gebruik bijvoorbeeld een keukenmachine.
    4. Laat de soep goed warm worden. Schep de soep in soepkommen, voeg een beetje pistou toe, en strooi de geraspte kaas erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren