Gevulde artisjokken

    Gevulde artisjokken

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    99 personen hebben dit gemaakt

    Probeer deze grote artisjokken als ze in het seizoen zijn - ze zijn gevuld met een mengsel van ciabatta, knoflook, peterselie en Pecorino kaas. Je kunt ze, als je wilt, even onder de grill gratineren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 hele artisjokken
    • 3 sneetjes ciabatta, in blokjes
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • handvol gehakte verse peterselie
    • 50g geraspte Pecorino kaas
    • 1/2 theel gedroogde oregano
    • 5 eetl olijfolie, verdeeld
    • zout en versgemalen zarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Snij de scherpe punten van de artisjokbladen en verwijder de stelen. Was en giet af. Sla de bovenkant, met de bodem goed vast in de hand, tegen een hard oppervlak; zo gaan ze open en kunnen ze gevuld worden.
    2. Meng het brood, knoflook, peterselie, kaas, oregano, 2 eetl olie, zout en peper in een kom goed door elkaar.
    3. Druk een gelijke hoeveelheid vulling in iedere artisjok. Zet ze dicht op elkaar gepakt in een grote zware pan. Zet ze tot halverwege onder water en giet de resterende olie erbij.
    4. Breng op hoog vuur aan de kook; zet dan het vuur laag en stoom, afgedekt, gedurende 1 uur of tot de bladeren makkelijk losgetrokken kunnen worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren