Fruit 'pizza'
1 / 1 Foto van:  Diana S
Blader

Fruit 'pizza'

Een heerlijke platte taart, gemaakt van een bodem van koek, een roomkaasvulling en vers fruit. Het lijkt op een pizza, maar zo smaakt het allerminst! Heerlijk gebak.

Anne

Ingrediënten

Opbrengst: 1 platte ronde taart

  • 115 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 1 ei
  • 150 gr bloem
  • 1 theelepel wijnsteen (cream of tartar)
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1/4 theelepel zout
  • 225 gr roomkaas
  • 100 gr suiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • fruit, naar keuze

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Mix de boter met de suiker romig. Mix het ei erdoor. Meng de bloem, wijnsteen, baksoda en zout. Roer door het botermengsel tot het net gemengd is. Druk het deeg in een niet ingevette pizzaplaat.
  3. Bak 8-10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bodem lichtbruin is. Laat afkoelen.
  4. Klop de roomkaas met de suiker en vanille tot een licht mengsel. Verspreid dit over de afgekoelde bodem.
  5. Garneer met fruit naar keuze, bijvoorbeeld bosbessen, frambozen, aardbeien, perzik, kiwi.... Zet in de koelkast tot gebruik.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties