Broodpudding

Deze broodpudding is ongelooflijk lekker! En als je brood gebruikt waarin geen melkproducten zijn verwerkt, is deze broodpudding ook nog melkvrij. Deze broodpudding wordt gemaakt van kokosmelk, blanke rozijnen, rum, en appel.

Jeff Utrecht, Nederland

Ingrediënten

Opbrengst: 1 broodpudding

  • 1 oud wit brood, in blokjes van ong. 2 cm gesneden
  • 1 grote appel, in blokjes van 1 cm gesneden
  • 60 gr blanke rozijnen
  • 1 blik kokosmelk
  • 3 eieren
  • 130 gr suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel pimentpoeder
  • snufje zout
  • 1 eetlepel donkere rum

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:1uur20min 

  1. Verdeel de broodblokjes, appelblokjes en rozijnen over een ingevette ovenschaal.
  2. Meng in een beslagkom de kokosmelk samen met de eieren, suiker, kaneel, pimentpoeder, zout en rum.
  3. Giet het mengsel in de ovenschotel, en laat 30 minuten staan zodat het brood de kokosmelk in zich kan opnemen.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C.
  5. Bak de broodpudding ong. 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de broodpudding niet langer zacht is in het midden en de bovenkant goudbruin is gekleurd.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties