Worteltaart (minder vet)

    Worteltaart (minder vet)

    3keer bewaard
    1uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze worteltaart is iets gezonder dan de meeste andere worteltaarten, omdat de boter wordt vervangen door zonnebloemolie en appelcompote.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 worteltaart

    • 4 eieren
    • 175 ml koolzaadolie (of zonnebloemolie)
    • 130 ml appelcompote
    • 200 gr suiker
    • 200 gr bruine basterdsuiker
    • 3 theelepels vanille extract
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels kaneel
    • 400 gr geraspte wortels
    • 50-75 gr pecannoten, grof gehakt
    • Glazuur
    • 60 gr boter, op kamertemperatuur
    • 115 gr roomkaas
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 200 gr poedersuiker, gezeefd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

      Worteltaart:

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakblik van ong. 22 x 33 cm in met boter en bestrooi met bloem.
    2. Klop in een grote kom de eieren samen met de olie, appelcompote, suiker, bruine basterdsuiker, en het vanille extract.
    3. Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel samen met de zout, kaneel en geraspte wortels. Roer deze droge ingrediënten nu geleidelijk door de natte ingrediënten.
    4. Roer als laatste de pecannoten door het beslag. Zet de taart 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als een cocktailprikker schoon uit het midden komt.
    5. Glazuur maken:

    6. Om het glazuur te maken klop je de roomkaas, vanille extraxt, en zachte boter samen met de poedersuiker. Smeer het glazuur over de taart als deze is afgekoeld.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren