Spaghetti met oesterzwammen

    Spaghetti met oesterzwammen

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zalige spaghetti met oesterzwammen. Je kunt ook andere paddenstoelen gebruiken. Dat is ook erg lekker met deze pasta.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gr ontbijtspek, in dobbelsteentjes gesneden
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 2 theelepels knoflook, uitgeperst
    • 750 gr oesterzwammen, zonder steeltjes en schoongemaakt
    • 500 gr tomaten (uit blik), in stukjes
    • peper, naar smaak
    • 1 takje tijm, naar smaak
    • 2 theelepels citroensap
    • 500 gr spaghetti
    • 80-100 gr Parmezaanse kaas of Pecorino kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak de spek in een koekenpan uit, haal de spek daarna uit de pan, en voeg de olie en knoflook toe aan het bakvet. Bak hierin de oesterzwammen op hoog vuur bruin.
    2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.
    3. Voeg de tomatenblokjes toe, en breng op smaak met zout, peper en tijm. Laat ong. 5 - 10 minuten zachtjes garen. Breng op smaak met citroensap en voeg de spekjes toe.
    4. Schep de spaghetti door het oesterzwam-mengsel, laat even goed warm worden, schep op borden, en serveer met geraspte kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren