Runderleverpaté

    Runderleverpaté

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur25min


    Maak dit als eerste!

    Een variant op een leverpaté recept. Paté wordt gelaagd met boter en in een boomstammetje gerold. Het ziet er erg feestelijk uit. Lekker op brood, een toastje of als voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 500 gr runderlever
    • 1 ui, gesneden
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 2 laurierbladen
    • 100 gr room
    • 2 eetlepels cognac
    • zout en peper naar smaak
    • snufje nootmuskaat
    • 1/2 theelepel korianderzaadjes
    • 300 gr boter, op kamertemperatuur
    • 2 theelepels zoete mosterd
    • 100 gr peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Spoel de lever af en maak schoon, snijd in dikke plakken, zodat het midden roze blijft na het bakken.
    2. Bak de ui een paar minuten in olie. Voeg de schoongemaakte lever en de laurier toe. Bak een paar minuten.
    3. Roer de room en cognac erdoor. Voeg zout, peper, nootmuskaat en korianderzaadjes toe Breng aan de kook en zet het vuur onmiddellijk uit.
    4. Lepel het mengsel in een keukenmachine en meng tot een romig mengsel.
    5. Meng de zacht geworden boter met de mosterd en peterselie.
    6. Lepel het levermengsel op vetvrij papier of folie en maak de bovenkant glad. Smeer de boter erop en rol in een boomstammetje.
    7. Zet een paar uur in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren