Spaghetti met peer, ricotta en biet

    Spaghetti met peer, ricotta en biet

    6keer bewaard
    40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Spaghetti met bietjes, dat bedenk je niet zomaar! Een heel bijzonder gerecht met peer, ricotta, bietjes en pasta.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr ricotta
    • 2 peren
    • 2 takjes rozemarijn (zonder takjes)
    • olijfolie
    • 300 gr spaghetti
    • 500 gr gekookte rode bietjes, geschild en in blokjes
    • 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
    • 1 zak (van 75 gr) rucola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil de peren en snij elke peer in 6 stukken. Verwarm de oven voor op 200°C. Stort de ricotta uit op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de stukken peer eromheen. Bestrooi met zout, peper en rozemarijn. Besprenkel met olijfolie, en bak 30 minuten in de oven tot goudbruin.
    2. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat uitlekken.
    3. Fruit de knoflook in een beetje olie, ong. 1 minuut. Voeg vervolgens de bietjes toe, en bak 3 minuten mee.
    4. Meng de spaghetti, bietjes en rucola samen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met wat van de ricotta en een paar plakjes peer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JoseMostert
    0

    een heel bijzonder gerecht . erg lekker en verrassend! - 27 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren