Zelfgemaakte Hüttenkäse

    1 dag 9 uur

    Ik ben dol op Hüttenkäse. Met dit recept kun je het zelf maken. Bedenk zelf hoe je hem wilt verorberen.


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kg

    • 2 liter melk
    • 500 ml karnemelk
    • optionele garnering
    • 100 gr gedroogde vijgen
    • 100 gr gesneden of gemalen amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1dag  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 8uur rusten  ›  Klaar in:1dag9uur 

    1. Meng de melk en karnemelk in een ovenvaste schaal en zet het mengsel 24 uur op een warme plek.
    2. Verwarm de oven voor op 100-120 graden C.
    3. Zet de melk een uur in de oven en laat volledig schiften. Als de temperatuur te heet is wordt de Hüttenkäse een beetje rubberig. Om dit te vermijden houd je de melk in de oven op 100-120 graden C.
    4. Laat in de oven volledig afkoelen. Haal het mengsel door een kaasdoek en rol de Hüttenkäse strak in de kaasdoek. Laat het water er gedurende een hele nacht uitlopen door hem op te hangen.
    5. De volgende morgen is je verse Hüttenkäse klaar, voeg de vijgen en amandelen toe en eet smakelijk!

    Advies:

    Gebruik verse biologische melk en volle karnemelk om de Hüttenkäse te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren