Mexicaanse salade

  • 20keer bewaard
  • 20min

Een lekkere en makkelijke gemengde Mexicaanse salade met een limoen-korianderdressing. Deze salade kun je als vegetarische maaltijdsalade eten (eventueel met wat extra bonen), of serveren met een in plakjes gesneden gegrilde biefstuk of kipfilet.

Lisa Zuid-Holland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 3 

  • 1 krop romaine sla, in reepjes
  • 1 blikje zwarte bonen, afgespoeld (evt opgewarmd)
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt
  • 3 roma tomaten, in stukjes
  • 10 radijsjes, in dunne plakjes
  • 1 avocado, in stukjes
  • 150 gr verkruimelde witte kaas (feta)
  • Voor de dressing
  • 3 eetlepels vers limoensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 verse jalapeno peper (of 1 hele uit pot), fijngesneden
  • 1/2 bosje koriander, fijngesneden

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

  1. Meng alle ingredienten voor de sla in een grote kom. Meng de ingrediënten voor de dressing en schenk dit over de salade. Hussel door en serveer!

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

anna77
van
2

Lekkere salade! Ik heb er kipfilet bij geserveerd en over de salade nog wat tortillachips verkruimeld. - 30 nov 2013

JudithDalm
1

Gewaardeerd op 18 aug 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties