Inloggen Aanmelden

Mexicaanse salade

2beoordelingen
29keer bewaard
20min


10 personen hebben dit gemaakt

Een lekkere en makkelijke gemengde Mexicaanse salade met een limoen-korianderdressing. Deze salade kun je als vegetarische maaltijdsalade eten (eventueel met wat extra bonen), of serveren met een in plakjes gesneden gegrilde biefstuk of kipfilet.

Lisa Zuid-Holland, Nederland

Ingrediënten
Porties: 3 

  • 1 krop romaine sla, in reepjes
  • 1 blikje zwarte bonen, afgespoeld (evt opgewarmd)
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt
  • 3 roma tomaten, in stukjes
  • 10 radijsjes, in dunne plakjes
  • 1 avocado, in stukjes
  • 150 gr verkruimelde witte kaas (feta)
  • Voor de dressing
  • 3 eetlepels vers limoensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 verse jalapeno peper (of 1 hele uit pot), fijngesneden
  • 1/2 bosje koriander, fijngesneden

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

  1. Meng alle ingredienten voor de sla in een grote kom. Meng de ingrediënten voor de dressing en schenk dit over de salade. Hussel door en serveer!

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

JudithDalm
2

- Gewaardeerd op - 18 aug 2014

anna77
van
2

Lekkere salade! Ik heb er kipfilet bij geserveerd en over de salade nog wat tortillachips verkruimeld. - 30 nov 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties