Mexicaanse salade

32keer bewaard
20min


32 personen hebben dit gemaakt

Een lekkere en makkelijke gemengde Mexicaanse salade met een limoen-korianderdressing. Deze salade kun je als vegetarische maaltijdsalade eten (eventueel met wat extra bonen), of serveren met een in plakjes gesneden gegrilde biefstuk of kipfilet.

Lisa Zuid-Holland, Nederland

Ingrediënten
Porties: 3 

  • 1 krop romaine sla, in reepjes
  • 1 blikje zwarte bonen, afgespoeld (evt opgewarmd)
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt
  • 3 roma tomaten, in stukjes
  • 10 radijsjes, in dunne plakjes
  • 1 avocado, in stukjes
  • 150 gr verkruimelde witte kaas (feta)
  • Voor de dressing
  • 3 eetlepels vers limoensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 verse jalapeno peper (of 1 hele uit pot), fijngesneden
  • 1/2 bosje koriander, fijngesneden

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

  1. Meng alle ingredienten voor de sla in een grote kom. Meng de ingrediënten voor de dressing en schenk dit over de salade. Hussel door en serveer!

Vergelijkbare recepten

Recent bekeken

Beoordelingen (3)

anna77
van
4

Lekkere salade! Ik heb er kipfilet bij geserveerd en over de salade nog wat tortillachips verkruimeld. - 30 nov 2013

JudithDalm
3

- Gewaardeerd op - 18 aug 2014

Jolien29
van
0

- Gewaardeerd op - 05 mrt 2016

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties