Spruitjessoep

    Spruitjessoep

    4keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Je kunt in deze spruitjessoep ipv verse chilipeper ook gedroogde peper gebruiken. Het is net wat je in huis hebt en lekkerder vindt.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en kleingesneden
    • 3 eetlepels olie
    • 500 gr verse spruitjes
    • 1,5 eeltpel milde kerriepoeder
    • 2 eetlepels bloem
    • 750 ml groentebouillon (van een blokje)
    • 25 gr geschaafde amandelen
    • 100 ml crème fraîche
    • 1,5 eetlepel citroensap
    • 1/2 theelepel suiker
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bak de ui en de helft van de rode peper in de olie, ong. 4 minuten. Voeg de spruitjes toe, bak 2 minuten mee. Voeg de bloem en kerrie toe, bak 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
    2. Haal als de spruitjes beetgaar zijn, na ong. 10 minuten, 10 spruitjes uit de soep, halveer ze, en houd ze apart.
    3. Bak de amandelen ong. 2 minuten in een koekenpan zonder olie of boter. Zet apart.
    4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Zet de soep weer op het vuur, verwarm, en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout, peper, citroensap en suiker.
    5. Schep de soep in kommen of borden en garneer met de in stukjes gesneden spruiten, amandelen, en de overgebleven rode peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren