Tagliatelle met witlof en abrikozen

    Tagliatelle met witlof en abrikozen

    5keer bewaard
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ovenschotel met tagliatelle pasta, gevuld met witlof, abrikozen, en ontbijtspek. Je kunt de schotel al een dag van te voren maken, in de koelkast zetten, en daarna in 25-30 minuten afbakken in de oven.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 100 ml water
    • 1 blik (van ong. 420 gr) halve abrikozen op lichte siroop
    • 4 stronken witlof, zonder de bittere kern en in de lengte gehalveerd
    • 1 eetlepel citroensap
    • zout
    • 150 gr tagliatelle
    • 2 theelepels tijm
    • 100 gr ontbijtspek
    • 125 ml slagroom
    • peper
    • 1 eetlepel paneermeel
    • beetje boter, om mee in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Giet 100 ml water, het sap van de abrikozen uit blik, en het citroensap in een pan, en breng aan de kook.
    3. Voeg de gehalveerde en schoongemaakt witlof toe, en stoof in 10 minuten gaar met de deksel op de pan.
    4. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    5. Houd 8 plakjes ontbijtspek apart, en snijd de rest van de plakjes in reepjes.
    6. Schep de witlof uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Voeg 3/4 van de tijm toe aan de bouillon en laat 5 minuten flink koken zonder deksel op de pan. De helft van de soep zal verdampen.
    7. Roer de reepjes spek en slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
    8. Leg de beetgare tagliatelle in de ingevette ovenschotel. Schep de saus erover. Leg de witlof met de platte kant naar beneden op de saus. Leg de abrikozen ertussen en daaroverheen de plakjes ontbijtspek die nog over zijn.
    9. Bestrooi de ovenschotel met paneermeel en de overgebleven tijm.
    10. Bak de ovenschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    - Gewaardeerd op - 24 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren